Suroviny
- rukola 2 hrsti
- ledový salát 1/2 hlávky
- Pomeranč 2 ks
- čerstvý fenykl 1 ks
- sýr Feta 150 g
- vlašské ořechy 1 hrst
Na zálivku
- Olivový olej 3 lžíce
- Hořčice 1 lžíce
- Med 2 lžíc
- balzamikový ocet 1 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Na krutony
- bílé pečivo 2 ks
- Olivový olej 2 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- mletý rozmarýn
Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Nejprve připravte krutony: Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte pečivo (raději jiný než toustový chléb – drobí se), osolte, přidejte pepř a mletý rozmarýn a na středním plameni opékejte za častého promíchání, dokud nebudou krutony zlatavé po všech stranách. Když jsou hotové, nechte je klidně vychladnout na pánvi (žádný přebytečný olej vám tam jistě nezbyl).
- V další pánvi opražte nasucho ořechy a odložte stranou.
- Smíchejte v míse rukolu, ledový salát natrhaný na kousky, dílky pomeranče bez bílé blanky (dílky vyřízněte ze slupek), nakrájený fenykl a opražené ořechy.
- Pak vyšlehejte metličkou zálivku z oleje, medu, hořčice, balzamika, soli a pepře, nalijte ji na salát a promíchejte. Potom na salát navrstvěte kostičky fety. Krutony je ideální podávat zvlášť v hezké misce, aby si každý mohl nandat přímo na svůj salát. Pokud je dáte na salát předem, hrozí že zvlhnou a už nebudou tak křupavé.