Suroviny
- vepřová panenka 5 kus
- slanina 10 plátek
- rostlinný olej 1 lžíce
- brambory 1 kg
- mléko 125 ml
- máslo 100 g
- šlehačka 125 ml
- parmezán 100 g
- žampion 5 kus
- máslo 2 lžíce
- pepř 1 špetka
- šalvěj 1 svazek
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na stejné kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a nechte chvíli odejít páru. Mezitím ohřejte mléko se smetanou. Brambory rozšťouchejte, přilijte postupně horké mléko se smetanou, vyšlehejte ručním šlehačem dohladka a nakonec oparně vmíchejte najemno nastrouhaný parmezán.
2. Steaky z panenky obalte po obvodu slaninou a stáhněte potravinářským provázkem. Na rozpálené pánvi je opečte 3–4 minuty z každé strany, pak je dejte stranou na talíř a zakryjte alobalem, aby se v mase rozležela šťáva.
3. Hlavičky velkých žampionů osolte, opepřete a orestujte na másle 4–5minut z každé strany a podávejte s kaší a steakem.