Suroviny
Postup přípravy
- Maso očistíme a naporcujeme na steaky, osolíme, opepříme a naložíme do oleje, kde necháme pár hodin odpočinou a zkřehnout. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Najemno nakrájenou cibuli a slaninu orestujeme na oleji na pánvi, přidáme uvařené brambory a rozšťoucháme je dohromady, ochutíme solí, pepřem a česnekem.
- Promícháme a zjemníme trochou smetany. Houby na omáčku si podusíme v osolené vodě. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme houby, sůl, pepř, kmín, smetanu - provaříme a podáváme ke steaku.
- Naložené steaky na pánvi tepelně upravíme z jedné i z druhé strany po třech minutách, aby zůstaly uvnitř růžové. Pak servírujeme se šťouchanými brambory a houbovou omáčkou.
Autor receptu: Jana Bartáková