Na brambory
- brambory 1 kg
Na brambory
- neoloupaný česnek 1 dávka
Head
- olivový olej 2 lžíce
- smetana ke šlehání 1 kus
- brandy 50 ml
- petržel 1 kus
- máslo 1 dávka
- hořčice 1 lžíce
Postup přípravy
1
Maso jemně rukou naklepeme nebo poválíme válečkem a opečeme z každé strany asi tři minuty
Vyndáme a necháme odpočinout
Do výpeku vhodíme cibulku, houby orestujeme, přidáme máslo, česnek, hořčici, worcester
Zalijeme brandy, oflambujeme, přilijeme smetanu a vrátíme orestované maso a ještě chvíli prohřejeme
2
Brambory 10 minut předvaříme, pak je dáme na plech a na husím sádle a pečeme dozlatova řezem dolů
Po upečení trochu brambory pomačkáme a pomažeme olivovým olejem s česnekem a tymiánem
Vrátím zpět do trouby na půl hodiny
K jídlu můžeme přidávat dušený hrášek