Milujeme dobré maso

Šťavnatý hovězí rostbíf podle řeznictví Naše maso

Moje hodnocení
1x

Máte rádi rostbíf, ale na jeho domácí přípravu jste si zatím netroufli? Přitom je to opravdu jednoduché. Potřebujete jen kvalitní maso, trpělivost – a hlavně teploměr. Díky němu zvládnete připravit šťavnatý rostbíf s krásně růžovým středem. Upečte ho přesně tak, jak to dělá kuchař Martin Zavoďan v řeznictví Naše maso.

10 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso vyvažte provázkem tak, aby mělo rovnoměrný válcovitý tvar. Pod provázek zastrčte snítku rozmarýnu a tymiánu.
  2. Potřete hovězí olivovým olejem, nasolte a rovnoměrně obalte ve směsi pepře, česneku a petržele (množství záleží na tom, jak velký kus nízkého roštěnce máte). Nechte uležet v lednici, ideálně přes noc.
  3. Kuchyňskou utěrkou setřete větší kusy petržele, aby se při pečení nespálily a nezhořkly. Na rozpálené pánvi opečte maso dohněda.
  4. Předehřejte troubu na 100 °C a hovězí v ní pečte zhruba 100 minut. Teploměrem průběžně kontrolujte teplotu uvnitř masa – jakmile ukazuje 54 °C, vyndejte rostbíf z trouby.
  5. Po vychladnutí odstraňte provázek a maso krájejte na tenké plátky. Podávejte jen tak, nebo s přílohou dle libosti.
PRIMA TIP: Jako příloha se hodí například pečené brambory či hranolky a tatarská omáčka, případně jednoduchý listový salát. Tenké plátky rostbífu se budou vyjímat i na obložených mísách nebo na chlebíčcích.

Milujeme dobré maso

V restauracích a prodejnách, které spadají pod gastronomickou skupinu Ambiente, pracují s masem rádi. A o své znalosti a recepty se nebojí podělit. Na webu www.milujemedobremaso.cz najdete zajímavé články o mase i návody, jak ho nejlíp připravit, od špičkových kuchařů z Lokálu, Naše maso, Kantýny, Kuchyně a dalších podniků Ambiente.

Vyzkoušejte také recept na výborný hovězí tatarák podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milujeme dobré maso


Přečtěte si také

Recepty