Suroviny
- králík 1
- vepřová krkovice 500 g
- česnek 1 palice
- sádlo
- sůl
- kmín
- bílé zelí 1
- červené zelí 1
- brambory 1 kg
- hrubá mouka 500 g
- vejce 1
- bobkový list 1
- cukr
- ocet
- olej
- pepř celý
Postup přípravy
- Očištěného králíka ochutíme česnekem a kořením, stejně tak i krkovici, a maso upečeme spolu na pokrájené půlce cibule a kuse sádla, občas podléváme.
- Obě zelí pokrájíme nebo nastrouháme a připravíme na cibulce, orestujeme a dochutíme dle potřeby, podusíme doměkka.
- Brambory nejlépe den předem uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce a sůl. Vyhněteme s moukou a vytvarujeme menší šišky knedlíků, které vaříme v osolené vodě maximálně dvacet minut. Pokrájíme nití a podáváme. (Jiřina udržela knedlíky teplé pod peřinou).
Autor receptu: Jiřina Kůstová