Suroviny
- cukr krupice 200 g
- slazené kondenzované mléko 100 ml
- smetana ke šlehání 100 ml
- plnotučné mléko 200 ml
- vejce 5 ks
- bourbon (Wild Turkey 101) 40 ml
Postup přípravy
- Cukr nechte na rozpálené pánvi zkaramelizovat dozlatova a horkým karamelem následně vylijte dno nádoby, ve kterém budete flan chystat. Karamel vzápětí nechte ztuhnout a vychladnout.
- Rozmixujte obě mléka se smetanou, vajíčky a bourbonem a výslednou směs nalijte na karamel v zapékací nádobě. Zapékací nádobu přikryjte alobalem a umístěte do pekáčku s horkou vodou. Obě nádoby vložte do trouby rozehřáté na 160 °C minimálně na jednu hodinu.
- Hotový flan poznáte tak, že hmota ztuhne a při lehkém zatřepání vidíte, že je kompaktní. Hotový flan nechte přes noc vychladnout a druhý den můžete servírovat.
Vyzkoušejte také italskou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE