Suroviny
- patizon 1 ks (400 g)
- hladká mouka 100 g
- plnotučné mléko 100 ml
- vejce 1 ks
- sušené bylinky 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- řepkový olej (na smažení)
- zakysaná smetana (s česnekem, k podávání)
Postup přípravy
- Patizon nakrájejte na 1cm plátky. Oloupejte je a zbavte semínek. Na talíř nasypte 30 g mouky (2 lžíce), osolte ji, promíchejte a obalte v ní kousky patizonu.
- Mléko prošlehejte metličkou s vejcem, zbylou moukou, bylinkami, solí a pepřem.
- V hrnci rozehřejte alespoň 3cm sloupec oleje. Patizon ponořte do těstíčka, aby se obalil ze všech stran, a vkládejte kousky do rozehřátého oleje. Smažte je dozlatova, zhruba 3 minuty z každé strany na středním stupni.
- Osmažené kousky skládejte na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný tuk. Patizon podávejte se zakysanou smetanou.
Vyzkoušejte také cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Šťavnaté cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipem