Suroviny
- patizon 1 ks (400 g)
 - hladká mouka 100 g
 - plnotučné mléko 100 ml
 - vejce 1 ks
 - sušené bylinky 1 lžička
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 - řepkový olej (na smažení)
 - zakysaná smetana (s česnekem, k podávání)
 
                                
        
    Postup přípravy
- Patizon nakrájejte na 1cm plátky. Oloupejte je a zbavte semínek. Na talíř nasypte 30 g mouky (2 lžíce), osolte ji, promíchejte a obalte v ní kousky patizonu.
 - Mléko prošlehejte metličkou s vejcem, zbylou moukou, bylinkami, solí a pepřem.
 - V hrnci rozehřejte alespoň 3cm sloupec oleje. Patizon ponořte do těstíčka, aby se obalil ze všech stran, a vkládejte kousky do rozehřátého oleje. Smažte je dozlatova, zhruba 3 minuty z každé strany na středním stupni.
 - Osmažené kousky skládejte na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný tuk. Patizon podávejte se zakysanou smetanou.
 
Vyzkoušejte také cuketové placky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Šťavnaté cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipem