Suroviny
- brambory 100 g
- mouka 200 g
- tavený sýr 50 g
- zakysaná smetana 50 g
- pažitka
- nakládaná kapie
- nakládaný zelený pepř
- sůl
Postup přípravy
Z mouky a brambor vytvoříme těsto, které vyválíme na tenké plátky. Z těsta vykrájíme čtverečky. Doprostřed čtverečků dáme náplň a přehneme přes ni cípy. Náplň je buď pažitková, nebo kapiová.
Na pažitkovou potřebujeme 50 g pažitkového taveného sýra, pažitku, 50 g smetany, zelený pepř a sůl. Na kapiovou použijeme místo pažitkového kapiový sýr a místo pažitky nakládané kapie. Pirožky smažíme ve fritéze asi pět minut dozlatova.
Předkrm
Slaninové pirožky
Ingredience:
- 100 g brambor
- 200 g mouky
- 50 g taveného sýru
- 50 g zakysané smetany
- pažitka
- nakládané kapie
- nakládaný zelený pepř
- sůl