Suroviny
Postup přípravy
Na klasický vývar očistíme zeleninu, cibuli, česnek, vše dáme s kořením do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit na téměř dvě hodiny. Po hodině vytáhneme mrkev, aby nebyla polévka moc sladká, a nakrájíme ji na malé kostičky. Po další půlhodině vývar scedíme a necháme dál vařit. Játra umixujeme s jedním žloutkem a dochutíme majoránkou.
Prolisujeme česnek, přidáme sůl a pepř dle chuti a strouhanku, aby byla směs hustá. Odlijeme si trochu vývaru do menšího hrnce. Uvaříme v něm játrové knedlíčky, aby nebyla polévka zakalená a mohli jsme ozkoušet, zda jsou knedlíčky hotové. Před podáváním uvaříme nudle, přidáme nakrájenou mrkev a petržel s pažitkou a dochutíme polévkovým kořením.