Suroviny
- brambory 1.5 kg
- kuřecí prsní řízek 1.5 kg
- sýr s bílou plísní 4 kus
- smetana 200 ml
- šunka 200 g
- anglická slanina 200 g
- cibule 2 kus
Postup přípravy
Den předem uvaříme brambory, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky
Orestujeme cibulku, aby byla sklovitá, a přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky
Vše chvilku restujeme, pak přidáme brambory
Prohřejeme a je hotovo
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme
Na skoro hotové kuřecí plátky položíme při restování šunku a půlky hermelínu a necháme zapéct
Nakonec podlijeme trochou smetany, aby se nám utvořila štáva
Podáváme se selskými bramborami
Hlavního jídlo
Selské brambory s kuřecími plátky se šunkou a hermelínem
Ingredience:
- 1,5 kg brambor
- 1,5 kg kuřecích prsních řízků
- 4 sýry s bílou plísní (Hermelín)
- 200 ml smetany
- 200 g šunky
- 200 g anglické slaniny
- 2 menší cibule