Suroviny
Postup přípravy
1
Očištěné rybí filety zbavíme kůže a obalíme v nasekaných bylinkách a necháme odležet
2
Velké kulaté brambory oloupeme, rozkrojíme na půl a střed vydlabeme
Až potom uvaříme běžným způsobem
Ve 200 ml smetany rozpustíme bílý tavený sýr, přidáme třený česnek a hrst sekaných bylinek – stejných jako na rybu
Vše zahřejeme k varu a omáčku zahustíme trochou bramborového škrobu
Omáčkou plníme vydlabaný střed brambory
3
Rybí filety osolíme a opečeme z každé strany asi 4-5 minut
4
Řapíkatý celer očistíme a obalíme v plátcích anglické slaniny a orestujeme
Rybu servírujeme s opečeným řapíkatým celerem (můžeme nahradit chřestem) a brambory se sýrovou omáčkou
chní prsíčka se švestkovou omáčkou a škubánkypostup: 1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
<!-- st1\:*{behavior:url(#ieooui) } --> <!-- /* Style Definitions */ table
MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5
4pt 0cm 5
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:
0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10
0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} -->