Těsto
- cukr krystal 250 g
- voda 1 dl
- žloutek 5
Pudink
- granko
Těsto
- hladká mouka 250 g
- prášek do pečiva
- sníh z bílků
Postup přípravy
Připravíme pudink
Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme vodu, olej a mouku
Do třetiny vmícháme kakao
Ušleháme sníh, třetinu vmícháme do kakaové části, zbytek do žloutkové
Na vymazaný plech nalijeme světlé těsto, na něj tmavé, nahoru pudink
Upečeme na 180 ºC
Těsto natřeme krémem a posypeme Grankem
Dezert:
Řezy Macecha
Ingredience:
Pudink:
- 800 ml mléka
- cukr
- 2 pudinkové prášky
- Granko (na ozdobu)
Těsto:
- 250 g cukru krystal
- 1 dl vody
- 5 žloutků
- 1 dl oleje
- 250 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- sníh z bílků
Smetanový krém:
- 250 ml šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- 500 ml zakysané smetany