zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Zázvorové sušenky a kořeněný jablečný mošt
Autor: Sweet pixel blog Zázvorové sušenky a kořeněný jablečný mošt

Zázvorové sušenky a kořeněný jablečný mošt

Hodnoceno: 0x
Ideální dvojka proti nachlazení. V obou receptech figuruje zázvor, který z těla vyžene leckterý bacil!
nad 2 hodiny

reklama

Suroviny

Sušenky:

Postup

  1. Sušenky: Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek a koření. V další míse rozmixujte máslo a cukr. Přidejte vejce, moukovou směs a melasu.
  2. Těsto zpracujte a dejte do lednice na 2 hodiny. Předehřeji troubu na 180 °C. Těsto vyválejte, vytvarujte na příslušný tvar (kulatý, ve tvaru hvězdy - je to na vás). Pečte 12 minut. Sušenky jsou nejlepší pár dní uležené.
  3. Mošt: Zhruba 5 cm dlouhou část zázvoru oškrábejte a najemno nastrouhejte do misky. Do hrnce nalijte mošt, pomerančovou šťávu a přidejte koření. Nastrouhaný zázvor mezi prsty pomačkejte a vyždímejte do hrnce. Vařte asi 15 minut. Podávejte s plátky pomeranče a plátky zázvoru.

Zázvorové sušenky a kořeněný jablečný mošt 2 Foto:

Zázvorové sušenky a kořeněný jablečný mošt; foto: Sweet Pixel Blog

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

reklama