Suroviny
- bílé kysané zelí 500 g
- jablka (zelená ) 2 ks
- jablečný mošt 100 ml
- klobása (oblíbené klobásy (jedna pálivá, dvě nepálivé)) 3 ks
- třtinový cukr 1 lžička
- drcený kmín 1 lžička
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat na oleji.
- Pokud je zelí hodně kyselé, můžete ho před pečením lehce propláchnout a vymačkat. Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti.
- Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na 180 stupňů.
- Podávejte s oblíbeným čerstvým chlebem, ale hodí se i bramborové noky.
PRIMA TIP: V receptu jsme použili Bohemia mošt – jablečný (Bohemia Apple, družstvo). Doporučit můžeme i Moštík – 100% jablko od Eduarda Kozáka, Jablko čiré (Moštárna Louny ln s.r.o.) nebo Nebílovský mošt (LUKRENA a.s.). Všechny mají označení Klasa.