reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky
Autor: akademiekvality.cz Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky

Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky

Hodnoceno: 6x
Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezoně zároveň nejdostupnějších potravin. To samé platí i o jablkách, která nám možná připadají trochu všední, protože jich u nás každoročně sklidíme přibližně 230 000 tun! Obě tyto ingredience však obsahují velké množství vitaminů B, C, E a další důležité živiny. Dohromady navíc chutnají opravdu skvěle, takže směle s nimi do pekáče a zázraky se dějí.
do 1 hodiny
5 porcí

reklama

Postup

  1. Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat na oleji.
  2. Pokud je zelí hodně kyselé, můžete ho před pečením lehce propláchnout a vymačkat. Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti. 
  3. Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na 180 stupňů. 
  4. Podávejte s oblíbeným čerstvým chlebem, ale hodí se i bramborové noky. 

PRIMA TIP: V receptu jsme použili Bohemia mošt – jablečný (Bohemia Apple, družstvo). Doporučit můžeme i Moštík – 100% jablko od Eduarda Kozáka, Jablko čiré (Moštárna Louny ln s.r.o.) nebo Nebílovský mošt (LUKRENA a.s.). Všechny mají označení Klasa.

Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky
Autor: akademiekvality.cz Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky
Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky
Autor: akademiekvality.cz Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky

reklama