Vrtulky s bylinkovou omáčkou a ořechy
Zdroj: Italská pasta nejen těstoviny
Vrtulky s bylinkovou omáčkou a ořechy
Zdroj:
Italská pasta nejen těstoviny
Moje hodnocení
19x
Trofie, malé těstovinové spirálky, mini fussili, jsou ligurskou specialitou a nikde jinde se s nimi nesetkáte. Ligurie leží na severu Itálie, kde připravují vynikajicí omáčky z bylinek, především bazalky, a vlašských ořechů.
Trofie nasypte do velkého hrnce osolené vroucí vody a vařte je 12–14 minut (ano, je to dlouhá doba), dokud nebudou al dente. (Čerstvé trofie budou hotové dřív, asi za 4–5 minut.)
Mezitím v hmoždíři roztlučte na krémovou kaši vlašské ořechy, bylinky, sůl a česnek. Přidejte olej a 60 g pecorina, vznikne vynikajicí omáčka.
Sceďte těstoviny, dejte si stranou pár lžic vody, ve které se vařily, a těstoviny vložte do omáčky. Omáčku lehce prohřejte (nevařte), přidejte do ní vodu z těstovin. Posypte zbylým pecorinem a několika bazalkovými lístky.
Prima tip: Můžete použít těstoviny trenette, které vypadají jako linguine. Vlašské ořechy můžete nahradit opraženými lískovými oříšky.