reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vietnamské karamelové kuře
Vietnamské karamelové kuře

Vietnamské karamelové kuře

Hodnoceno: 1x
Připravte si kuřecí stehna s lehce vietnamským nádechem. Postará se o něj nezaměnitelná rybí omáčka, ale také rýžový ocet. A skvělou přílohou k nim bude dušená rýže.
do 30 minut
3 porce

reklama

Suroviny (3 porce)

Marináda:

Karamelová omáčka:

Postup

  1. Kuře naložte do marinády a nechejte marinovat 10 minut. Mezitím v misce smíchejte všechny ingredience na karamelovou omáčku a dejte stranou.
  2. Rozehřejte vyšší pánev na středně vysokém plameni. Přilijte 1 lžíci oleje a orestujte kuřecí stehna (kůží nahoru), dokud nebude spodek lehce zlatavý. Stejně připravte z druhé strany a poté vyndejte z pánve.
  3. Vlijte zbytek oleje do pánve a přidejte česnek, kuřecí stehna a vše zalijte karamelovou omáčkou. Snižte plamen a nechejte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje a kuře není dostatečně propečené.
  4. Průběžně stehna otáčejte, aby se nepřipekla. Jako poslední přidejte nakrájenou papričku a vařte další 1 minutu. 
  5. Ihned podávejte, například s dušenou rýží.

Vietnamské karamelové kuře 2 Foto: Vietnamské karamelové kuře, foto: rasamalaysia.com

Chcete vyzkoušet další recepty?

reklama