Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vietnamské karamelové kuře
Připravte si kuřecí stehna s lehce vietnamským nádechem. Postará se o něj nezaměnitelná rybí omáčka, ale také rýžový ocet. A skvělou přílohou k nim bude dušená rýže.
do 30 minut
3 porce
Suroviny (3 porce)
- vykostěná kuřecí horní stehna 450 g
- Olej 2 lžíce
- česnek, prolisovaný 3 stroužky
- paprička jalapeño nakrájená na kolečka 1/2 ks
Marináda:
- Cukr 1 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- černý pepř
Karamelová omáčka:
- rybí omáčka 1 lžíce
- Voda 3 lžíce
- Cukr 1/2 lžíce
- rýžový ocet 3 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuře naložte do marinády a nechejte marinovat 10 minut. Mezitím v misce smíchejte všechny ingredience na karamelovou omáčku a dejte stranou.
- Rozehřejte vyšší pánev na středně vysokém plameni. Přilijte 1 lžíci oleje a orestujte kuřecí stehna (kůží nahoru), dokud nebude spodek lehce zlatavý. Stejně připravte z druhé strany a poté vyndejte z pánve.
- Vlijte zbytek oleje do pánve a přidejte česnek, kuřecí stehna a vše zalijte karamelovou omáčkou. Snižte plamen a nechejte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje a kuře není dostatečně propečené.
- Průběžně stehna otáčejte, aby se nepřipekla. Jako poslední přidejte nakrájenou papričku a vařte další 1 minutu.
- Ihned podávejte, například s dušenou rýží.
Vietnamské karamelové kuře, foto: rasamalaysia.com