reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce
Autor: isifa.com Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce

Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce

Hodnoceno: 0x
Vepřovými kotletami potěšíte všechny milovníky masa. Šalvějová omáčka jim dodá neotřelou vůni a chuť.
do 1 hodiny
4-6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 160°C. V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vyndejte z pánve.
  2. Ve stejné zapékací pánvi osmažte cibuli a česnek, až bude měkký a voňavý. Vmíchejte mouku, přidejte vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte víno, cukr, kysanou smetanu a míchejte, dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne.
  3. Do zapékací pánve vraťte kotlety, přikryjte alobalem a pečte 15 minut. Alobal sundejte a pečte dalších 20-30 minut, nebo dokud nebude maso hotové a měkké. Naaranžujte kousky sladkých brambor mezi kotlety a ohřívejte dalších 10 minut.
  4. Podávejte se zelným salátem a rýží. Ozdobte lístky šalvěje.

reklama