Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- vepřové kotlety 6 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- cibule (nasekaná najemno) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- hladká mouka 50 g
- kuřecí vývar 1 a 1/2 hrnku
- bílé víno (suché) 1/4 hrnku
- šalvěj (čerstvá) 18 lístků
- cukr 1/2 lžičky
- zakysaná smetana 1/4 hrnku
- brambory (malé, sladké) 6 ks
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 160°C. V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vyndejte z pánve.
- Ve stejné zapékací pánvi osmažte cibuli a česnek, až bude měkký a voňavý. Vmíchejte mouku, přidejte vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte víno, cukr, kysanou smetanu a míchejte, dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne.
- Do zapékací pánve vraťte kotlety, přikryjte alobalem a pečte 15 minut. Alobal sundejte a pečte dalších 20-30 minut, nebo dokud nebude maso hotové a měkké. Naaranžujte kousky sladkých brambor mezi kotlety a ohřívejte dalších 10 minut.
- Podávejte se zelným salátem a rýží. Ozdobte lístky šalvěje.