Suroviny
- celá vepřová panenka 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Šalvěj 1 snítka
- malá červená cibule 1 ks
- Máslo 100 g
- pečené brambory nebo bramborová kaše k podávání
Článek
Vyzkoušejte nejlepší recepty z vepřové panenky
Vepřová panenka je nejhodnotnější kus vepřového masa. Můžete jej péct nebo ho využít k minutkové úpravě jako steaky, medailonky, řízky nebo ho nakrájet na nudličky pro...
Postup přípravy
- Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
- Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
- Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
- Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.