návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Hodnoceno: 0x
3-4 porce
do 30 minut
Vepřová panenka se šalvějovým máslem
Autor: akademiekvality.cz Vepřová panenka se šalvějovým máslem
Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

Článek

Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami  Foto:

Vyzkoušejte nejlepší recepty z vepřové panenky

Vepřová panenka je nejhodnotnější kus vepřového masa. Můžete jej péct nebo ho využít k minutkové úpravě jako steaky, medailonky, řízky nebo ho nakrájet na nudličky pro...

Postup

  1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
  2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  3. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
  4. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.

Vepřová panenka se šalvějovým máslem  Foto: Vepřová panenka se šalvějovým máslem , Foto: akademiekvality.cz