návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Věnečky se žloutkovým krémem

Hodnoceno: 0x
15 ks porcí
do 2 hodin
Věnečky se žloutkovým krémem
Autor: akademiekvality.cz Věnečky se žloutkovým krémem
Věnečky jak z cukrárny si podle receptu zvládnete udělat i doma. Příprava je sice trošku časově náročná, ale za ten výsledek to stojí. Zvlášť pokud hotové věnečky doplníte lahodným žloutkovým krémem s vanilkou a čerstvým ovocem.

Suroviny (15 ks porcí)

Těsto:

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Mléko nalijte do hrnce a přidejte máslo. Přiveďte k varu. Vsypte mouku a sůl a za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud nevznikne kompaktní hmota, která se lehce přichytává ke dnu. Základ těsta odstavte a nechte vychladnout. Během chladnutí těsto občas promíchejte.
  3. Do vychladlého základu na těsto postupně zapracujte žloutky.
  4. Těstem naplňte pevný cukrářský sáček se zdobicí špičkou a na pečicím papírem vyložený plech kreslete malé věnečky s dostatečnými rozestupy.
  5. Pečte dozlatova, asi 25 minut. Během pečení neotevírejte troubu. Upečené věnečky nechte zcela vychladnout a poté je podélně rozkrojte.
  6. Připravte si krém. Do kastrůlku nalijte smetanu a do ní vyškrábněte obsah vanilkového lusku a vmíchejte pudink. Zbytek vanilkového lusku také vložte do smetany. Přidejte cukr a rozšlehané žloutky a za stálého míchání pomalu vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud směs nebude opravdu hustá. Krém odstavte a nechte zcela vychladnout, poté vmíchejte rum.
  7. Věnečky plňte krémem ze zdobicího sáčku. Můžete přidat své oblíbené ovoce, nejlépe chutnají s čerstvým. Každý věneček poprašte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Krém můžete připravovat na vodní lázni, abyste měli jistotu, že se nesrazí. Nezapomeňte moučkový cukr na ozdobu.

Věnečky se žloutkovým krémem  Foto:

Věnečky se žloutkovým krémem  Foto: Věnečky se žloutkovým krémem; foto: akademiekvality.cz

Související témata: Sladké , Česká kuchyně