Jablečná náplň
- jablka 300 g
- ovocná šťáva (jablečná ) 300 g
- pektin 20 g
- cukr krystal 50 g
- glukóza 40 g
- mletá skořice 2 g
Ganáž
- smetana (33% (1)) 115 g
- cukr (invertní ) 13 g
- glukóza 13 g
- bílá čokoláda 165 g
- smetana (33% (2)) 340 g
Dále budete potřebovat
- linecké těsto (syrový stav) 300 g
- vanilkový pudink 700 g
- bílá čokoláda 320 g
- poleva (červená ) 500 g
- strouhaný kokos (na dozdobení )
- bonbony (raffaello) 1 balení
Postup přípravy
- Jablečná náplň: Jablka nakrájejte na malé kostičky. Společně s jablečnou šťávou, glukózou a skořicí je dejte vařit.
- Cukr s pektinem smíchejte a přidejte do vařící se směsi. Hotovou směs dejte vychladit do lednice.
- Ganáž: Smetanu (1) s invertním cukrem a glukózou dejte vařit na 80 °C. Takto ohřátou směs nalijte na bílou čokoládu a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Po rozmixování přidejte smetanu (2) a znovu mixujte. Hotovou ganáž musíte nechat 24 hodin v lednici.
- Dokončení: Linecké těsto rozválejte na plát o tloušťce max. 3 mm. Rozválené těsto dejte do předem vymazané tartaletkové formičky o průměru 6 cm. Takto připravené těsto dejte cca na hodinu vychladit do lednice a následně pečte na 160 °C / 15 minut.
- Po upečení ještě teplé vyndejte z formičky a nechte vychladit. Mezitím si připravte vanilkový pudink dle návodu. Také nechte vychladit.
- Na přípravu vrchního patra kulíška budete potřebovat silikonovou formu o průměru max. 5 cm. Kulíšky plňte do 3/4 formičky lehce našlehanou ganáží. Jablečnou směs vložte do cukrářského sáčku a nastříkejte do středu formičky, aby se vám forma zaplnila. Naplněnou formičku dejte cca na 2 hodiny do mrazáku.
- Po ztuhnutí vyndejte z formiček a namáčejte nejprve do rozpuštěné bílé čokolády, kterou nechte zatuhnout. Poté namáčejte do rozehřáté červené polevy a nechte opět zatuhnout.
- Takto vytvořené kulíšky budete pokládat na tartaletku naplněnou vanilkovým pudinkem. Strouhaný kokos použijte na dozdobení okrajů kulíška. Raffaello použijte na jeho špičku.
#chutzitnaplno
Denně sdílejí se svými fanoušky a zákazníky vše ohledně kávy a sladkostí ze svých kaváren. Snaží se nabízet ten nejlepší výběr světových surovin a neustále se učí, protože jen tak mohou předvést umění přípravy skvělé kávy, pečení nebeských dortů a ladění receptur lahodné zmrzliny. Přesně takové je Lagarto!