Suroviny
- vejce natvrdo 6 ks
- majonéza 2 vrchovaté lžíce
- nakládaná zeleninová směs (Moravanka) 1 sklenice
- šunka (kvalitní ) 100 g
- voda 150 g
- želatina (želatina na vaječnou tlačenku) 1 sáček
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vajíčka nakrájejte na kostičky a stejně tak udělejte i s celou zeleninou ze směsi Moravanka a se šunkou. Nálev nevylévejte, použijete ho do želatiny.
- Želatinový prášek zalijte horkou vodou (150 ml stačí) a pořádně promíchejte, aby se dobře rozmíchala. Přidejte ke směsi nálev z Moravanky a pečlivě promíchejte.
- Tuto směs pak promíchejte s vejci a pokrájenou zeleninou a šunkou. Přidejte majonézu, opepřete a popřípadě i dosolte.
- Přelijte do vhodné nádoby (např. srnčí hřbet) a nechte v lednici ztuhnout.
PRIMA TIP: Recept je převzatý z webu www.vicnezkucharka.cz.
Zbyly vám vejce uvařená natvrdo? připravte z nich jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE