Víc než kuchařka

Vajíčková tlačenka s Moravankou a šunkou

Moje hodnocení
10x

Klasika klasik – vajíčková tlačenka, která je naprosto lahodná a její přípravou se jednoduše zbavíte většího množství vajec. Nakládaná směs zeleniny Moravanka jí dodá sladkokyselou příchuť. Podávejte s dobrým pečivem a zeleným salátem.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vajíčka nakrájejte na kostičky a stejně tak udělejte i s celou zeleninou ze směsi Moravanka a se šunkou. Nálev nevylévejte, použijete ho do želatiny.
  2. Želatinový prášek zalijte horkou vodou (150 ml stačí) a pořádně promíchejte, aby se dobře rozmíchala. Přidejte ke směsi nálev z Moravanky a pečlivě promíchejte.
  3. Tuto směs pak promíchejte s vejci a pokrájenou zeleninou a šunkou. Přidejte majonézu, opepřete a popřípadě i dosolte.
  4. Přelijte do vhodné nádoby (např. srnčí hřbet) a nechte v lednici ztuhnout.

PRIMA TIP: Recept je převzatý z webu www.vicnezkucharka.cz.

Zbyly vám vejce uvařená natvrdo? připravte z nich jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Víc než kuchařka


Přečtěte si také

Recepty