reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Thajská smažená rýže s vepřovým a krevetami
Autor: Dobrého kari není nikdy dost... Thajská smažená rýže s vepřovým a krevetami

Thajská smažená rýže s vepřovým a krevetami

Hodnoceno: 0x
Thajská kuchyně patří u nás mezi velmi oblíbené. Tento recept je navíc rychlý na přípravu a pochutnají si jak milovníci masa, tak ti, kteří mají rádi mořské plody.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Rozpálte olej a vsypte šalotku a česnek, krátce zarestujte a přidejte vepřové maso. Restujte další asi 2 minuty. Vložte krevety a smažte, dokud nejsou hotové společně s vepřovým masem.
  2. Opepřete a vmíchejte vejce. Intenzivně míchejte, aby se vyrestovala a nepřichytila na pánev.
  3. Zastříkněte rybí omáčkou a vsypte rýži. Důkladně promíchejte a pořádně prohřejte 2–3 minuty. Dochuťte limetovou šťávou. Přidejte koriandr a jarní cibulku a okamžitě podávejte. Na každou porci aranžujte rajče a okurku.

Thajská smažená rýže s vepřovým a krevetami Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

Thajská smažená rýže s vepřovým a krevetami, Foto: Dobrého kari není nikdy dost...

 

Dobrého kari není nikdy dost...Dobrého kari není nikdy dost – Neodolatelné recepty asijské kuchyně

Jiří Štift

Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.

Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.

Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč

reklama