Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Teplý salát s houbami a čočkou

4 porce
do 30 minut
Teplý salát s houbami a čočkou
Teplý salát s houbami a čočkou Autor: S vášní pro jídlo
U některých ingrediencí byste řekli, že se k sobě hodit nebudou, když je ale vyzkoušíte pospolu, zjistíte, že je to fenomenální! No a tak je to i s následující kombinací v receptu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Čočku jsem si propláchla a podle návodu uvařila doměkka, ale nenechala jsem ji rozvařit.
  2. Na olivovém oleji jsem nechala zesklovatět nadrcený česnek, přidala jsem plátky hub, osolila a zvolna opékala dozlatova. Když se houby opekly, odstavila jsem je z pánve a na stejném oleji (podle potřeby jsem ještě přilila) se zbytky česneku krátce opekla i čočku.
  3. V misce jsem promíchala čočku s houbami, zakápla jsem je citronovou šťávou a dosolila. Salát jsem rozdělila na talíř, který jsem ještě zasypala navrch rukolou. Sýromilci mohou přidat ještě parmazán.
Reklama

Teplý salát s houbami a čočkou Foto:

Teplý salát s houbami a čočkou Foto:

Teplý salát s houbami a čočkou                                                                              Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama