Suroviny
- kečup 3 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- worcesterová omáčka 3 lžičky
- tabasco (pár kapek (podle chuti))
- olivový olej 1 lžíce
- hovězí svíčková (naškrábaná na tatarák) 500 g
- kyselé okurky (nasekané ) 1,5 lžíce
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná ) 3 lžíce
- šalotka (najemno nasekaná ) 1,5 lžíce
- žloutek 4 ks
- mořská sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
Hořčicovo-sýrové tousty
- máslo (rozpuštěné ) 2 lžíce
- anglická hořčice (pikantní ) 1 lžíce
- čedar (nastrouhaný ) 75 g (3/4 hrnku)
- bageta (nakrájená na centimetrové krajíce) 1 ks
U tataráku si navíc vychutnáme i delikátní žloutek. Pokud servírujete tatarák pouze jako malý předkrm, skvěle ho doplní žloutek z vajíčka křepelčího. Jako přílohu vám nabízíme hořčicovo-sýrovou bagetku!
Postup přípravy
- Na hořčicovo-sýrové bagety smíchejte nejdříve rozpuštěné máslo a anglickou hořčici a vzniklou pastou potřete krajíce bagety. Posypte nastrouhaným čedarem a nechte v troubě asi 5 minut grilovat, než se sýr na bagetách rozpustí.
- Mezitím v míse smíchejte kečup, dijonskou hořčici, worcesterovou omáčku, tabasco a olivový olej. Vyšlehejte, aby se jednotlivé ingredience dokonale propojily. Poté přidejte všechny zbývající suroviny kromě žloutků a řádně promíchejte.
- Tatarák rozdělte na připravené studené servírovací talíře. Jednotlivé porce můžete tvarovat pomocí kovového vykrajovátka. Na vrchu každé porce udělejte důlek, do kterého posaďte žloutek.
- Lehce zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Servírujte ihned s tousty či hořčicovo-sýrovými bagetkami.