návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tatarák s hořčicovo-sýrovými bagetkami

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Tatarák s hořčicovo-sýrovými bagetkami
Autor: Vejce na 100 způsobů Tatarák s hořčicovo-sýrovými bagetkami
Tatarák milují zpravidla všichni ti, kteří si umí užít i pořádný burger. Tyto dva pokrmy mají totiž mnohé společné. Vynikne v nich mimořádná chuť kvalitního hovězího masa, v pozadí do toho hraje nasládlý kečup a k tomu všemu se přidává lehce nakyslá chuť worcesterové omáčky a kyselých okurek.

U tataráku si navíc vychutnáme i delikátní žloutek. Pokud servírujete tatarák pouze jako malý předkrm, skvěle ho doplní žloutek z vajíčka křepelčího. Jako přílohu vám nabízíme hořčicovo-sýrovou bagetku!

Článek

13 receptů pro ty, co to rádi syrové Foto:

13 receptů pro ty, co to rádi syrové

Kvalitní maso z některých druhů zvířat nepotřebuje tepelnou úpravu, a přesto si na něm pochutnáte! Nakonec i dobrý steak je lepší krvavý, stejně tak je škoda propéct...

Postup

  1. Na hořčicovo-­sýrové bagety smíchejte nejdříve rozpuštěné máslo a anglickou hořčici a vzniklou pastou potřete krajíce bagety. Posypte nastrouhaným čedarem a nechte v troubě asi 5 minut grilovat, než se sýr na bagetách rozpustí.
  2. Mezitím v míse smíchejte kečup, dijonskou hořčici, worcesterovou omáčku, tabasco a olivový olej. Vyšlehejte, aby se jednotlivé ingredience dokonale propojily. Poté přidejte všechny zbývající suroviny kromě žloutků a řádně promíchejte.
  3. Tatarák rozdělte na připravené studené servírovací talíře. Jednotlivé porce můžete tvarovat pomocí kovového vykrajovátka. Na vrchu každé porce udělejte důlek, do kterého posaďte žloutek.
  4. Lehce zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Servírujte ihned s tousty či hořčicovo-­sýrovými bagetkami.

Tatarák s hořčicovo-sýrovými bagetkami  Foto: Tatarák s hořčicovo-sýrovými bagetkami , Foto: Vejce na 100 způsobů

Vejce na sto způsobů

Vejce na 100 způsobů Foto:

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.