Sušenky
- hladká mouka 110 g
- máslo (změklé ) 60 g
- cukr krupice 2 lžíce
- sušený zázvor 2 lžičky
- jedlá soda 1 špetka
- žloutek 1 ks
Krém
- máslo (změklé ) 150 g
- moučkový cukr 80 g
- bílá čokoláda 50 g
- vanilkový lusk 1 ks
Zdobení
- barevné zdobení (barevné kuličky nebo perličky)
- jedlé hvězdičky
Postup přípravy
- Ze všech ingrediencí na sušenky vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na 1 hodinu do lednice.
- Vychlazené těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka o třech velikostech. Sušenky pečte na 180 °C dozlatova.
- Než sušenky vychladnou, připravte si krém. Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a zrníčky vanilkového lusku. Do krému zašlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu.
- Krémem naplňte cukrářský sáček a slepujte sušenky do tvaru stromečku. Stromečky zdobte po stranách kuličkami a na vrch přidejte jedlou hvězdičku.
PRIMA TIP: Prázdný vanilkový lusk vložte do dózy s cukrem a za pár dní tak získáte domácí vanilkový cukr.
Další vánoční tipy a recepty najdetena webu: www.akademiekvality.cz