Pro tento recept je zásadní, abyste kuře nechali v marinádě alespoň přes noc. Díky tomu bude mít maso skvělou chuť a díky octu bude křehké. Jako příloha se nejlépe hodí kuskus.
4 porce
60 minut
Na marinádu
rozdrcený česnek
4 stroužky
sušené oregáno
1 lžička
červený vinný ocet
1/2 hrnku
Olivový olej
1/2 hrnku
rozpůlené a vypeckované sušené švestky
1/2 hrnku
sušené meruňky nakrájené na čtvrtky
1/2 hrnku
zelené olivy
1/2 hrnku
Kapary
1/4 hrnku
Bobkový list
4 ks
Sůl
čerstvě namletý pepř
Ostatní ingredience
kuřecí prsíčka
8 ks
hnedý cukr
1/2 hrnku
bílé vino
1/2 hrnku
Postup přípravy
Dobře promíchejte všechny ingredience na marinádu.
Kuřecí prsíčka rozprostřete do zapékací mísy a přelijte marinádou. Přikryjte a dejte přes noc do lednice.
Příští den předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte kuře z lednice, rovnoměrně je posypte cukrem a přelijte vínem.
Pečte 30–40 minut nebo dokud nebude maso propečené. Podávejte s kuskusem a zeleným salátem.