Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Šťouchaná cizrna s topinkami

1 porce
do 1 hodiny
Šťouchaná cizrna s topinkami
Šťouchaná cizrna s topinkami Autor: Good Mood Spoon
Pokud se vám už přejedl hummus nebo prostě jen chcete vyzkoušet něco trochu jiného, máme pro vás tip na snadný, ovšem velmi chutný recept. Skvělý je i sólo se zeleninou nebo jako doplněk ke grilování.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Den předem namočte cizrnu, poté slijte a uvařte. Po uvaření můžete propláchnout ledovou vodou a cizrnu pro lepší stravitelnost oloupat (poctivá práce viz. spodní foto). V časové tísni a při akutním hladu/chuti si vypomožte cizrnou z plechovky.
  2. Sezam nasucho opražte na malé pánvičce, dokud nezavoní a nezezlátne. Hlídejte, velmi snadno se může připálit. Poté nasypte do malého mixéru, zakápněte olejem, přidejte špetku soli a vymixujte v hladkou pastu. Opět si můžete ušetřit čas i práci, pokud použijete již hotové koupené tahini.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata na proužky a avokádo na kostky. Všechny ingredience (i s hotovou sezamovou pastou – a nezapomeňte na citron!) přemístěte do velké mísy a vidličkou (nebo šťouchadlem na brambory) důkladně zpracujte. Pokud nechcete vynakládat brachiální sílu, několik pulzů v mixéru poslouží stejně a rychleji, ale mám raději takovou poněkud nepravidelnou strukturu výsledku, která vznikne pouze při ručním zpracování.
  4. Podávejte s horkými topinkami, potřenými rostlinným máslem. Milovníci kyselejších chutí si mohou výsledek ještě zakápnout dalším citronem.
Reklama

Šťouchaná cizrna s topinkami Foto: Good Mood Spoon

Šťouchaná cizrna s topinkami. Foto: Good Mood Spoon

 

Good Moon SpoonTa nejlepší lžička!

GOOD MOOD SPOON je blog o čistě rostlinném vaření, který ukazuje, že veganská strava je rozmanitá, chuťově skvělá a na pohled krásná. Píše, fotí i vaří Daniela Pešová, studentka medicíny, kterou přátelé stále přemlouvají, aby si namísto ordinace otevřela kavárnu. Recepty snadné i náročnější, ze surovin základních i těch, které jste možná dosud neznali, vždy sezonní a zdravé.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama