Štěpánská hovězí pečeně
Zdroj: FOODLOVER.CZ
Štěpánská hovězí pečeně
Zdroj:
FOODLOVER.CZ
Tahle štěpánská hovězí pečeně je trochu netradiční,místo knedlíků je naservírovaná s kaší a lehce vylepšenou omáčkou. Třeba se vám bude recept hodit na vaši vánoční tabuli, k Vánocům totiž určitě patří. :)
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravte maso. Omyjte ho, osušte a ve středu nařízněte kapsu, tu osolte, opepřete a naplňte vejci.
-
Svažte provázkem, osolte, opepřete a ze všech stran posypte moukou. Na oleji si opečte cibuli, mrkev a petržel - tak aby vše bylo krásně zlatavé.
-
Zeleninu si vyndejte stranou a opečte ze všech stran i maso. Také ho vyndejte, vraťte zeleninu, přidejte rajský protlak a lžičku cukru, zamíchejte, vraťte maso a přilijte červené víno.
-
Nechte chvilku povařit, přidejte všechno koření a zalijte vodou tak, aby maso bylo skoro celé potopené.
-
Přendejte odkryté do trouby, pečte v páře 2,5 hodiny - střední vlhkost 120 °C, maso čas od času otočte a v případě potřeby podlijte. Na poslední půl hodinku ještě jednou dobře podlijte, zakryjte, zvyšte teplotu a už bez páry dopečte na 180 °C.
-
Vyndejte maso z omáčky, sundejte provázek a omáčku zahustěte tak, že část zeleniny v ní rozmixujte tyčovým mixérem.
-
Na závěr přihoďte plátek másla, případně ještě dosolte a maso nakrájejte na plátky.
-
A teď už zbývá jen kaše. Brambory si uvařte spolu s dýní, nejdříve je rozšťouchejte jen se solí a s máslem a na konec přidejte i ohřáté mléko.
-
Na závěr si opečte ještě jednu na plátky nakrájenou mrkev a na talíři s ní jídlo dozdobte.
Štěpánská hovězí pečeně 2
Zdroj: FOODLOVER.CZ
Štěpánská hovězí pečeně 2
Zdroj:
FOODLOVER.CZ