FOODLOVER.CZ

Štěpánská hovězí pečeně

Moje hodnocení
14x

Tahle štěpánská hovězí pečeně je trochu netradiční,místo knedlíků je naservírovaná s kaší a lehce vylepšenou omáčkou. Třeba se vám bude recept hodit na vaši vánoční tabuli, k Vánocům totiž určitě patří. :)

4 porce
120 minut
česká

Suroviny

Příloha

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte maso. Omyjte ho, osušte a ve středu nařízněte kapsu, tu osolte, opepřete a naplňte vejci.
  2. Svažte provázkem, osolte, opepřete a ze všech stran posypte moukou. Na oleji si opečte cibuli, mrkev a petržel - tak aby vše bylo krásně zlatavé.
  3. Zeleninu si vyndejte stranou a opečte ze všech stran i maso. Také ho vyndejte, vraťte zeleninu, přidejte rajský protlak a lžičku cukru, zamíchejte, vraťte maso a přilijte červené víno.
  4. Nechte chvilku povařit, přidejte všechno koření a zalijte vodou tak, aby maso bylo skoro celé potopené.
  5. Přendejte odkryté do trouby, pečte v páře 2,5 hodiny - střední vlhkost 120 °C, maso čas od času otočte a v případě potřeby podlijte. Na poslední půl hodinku ještě jednou dobře podlijte, zakryjte, zvyšte teplotu a už bez páry dopečte na 180 °C.
  6. Vyndejte maso z omáčky, sundejte provázek a omáčku zahustěte tak, že část zeleniny v ní rozmixujte tyčovým mixérem.
  7. Na závěr přihoďte plátek másla, případně ještě dosolte a maso nakrájejte na plátky.
  8. A teď už zbývá jen kaše. Brambory si uvařte spolu s dýní, nejdříve je rozšťouchejte jen se solí a s máslem a na konec přidejte i ohřáté mléko.
  9. Na závěr si opečte ještě jednu na plátky nakrájenou mrkev a na talíři s ní jídlo dozdobte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

FOODLOVER.CZ


Přečtěte si také

Recepty