Akademiekvality.cz

Spálené zelí s omáčkou z jablečného moštu, cideru a másla

Moje hodnocení
3x

Máte rádi maso, ale občas potřebujete nějaké odlehčené bezmasé jídlo? Nebo jste pravověrnými vegetariány? Právě pro vás máme speciální recept netradičních kombinací a chutí, které se ovšem vzájemně skvěle doplňují. Další „kuriozitou“ je příprava hlavní suroviny. Zelí se totiž nechá připálit, díky čemuž získá jedinečnou chuť. Zelnou pochoutku perfektně podtrhne lehce pikantní omáčka z moštu, cideru a másla. Nesmějí chybět ani vlašské ořechy, a pokud máte rádi křen, přidejte ho také.

3 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V kastrůlku svaříme jablečný cider na poloviční množství, aby se vypařil alkohol.
  2. Potom přidáme jablečný mošt a necháme 10 minut vařit.
  3. Kastrůlek odstavíme ze sporáku a vyšleháme s máslem.
  4. Zelí rozkrojíme na 6 kousků a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem a lžící másla, dokud se nám lehce nepřipálí z obou stran.
  5. Opečené zelí posolíme a přelijeme hotovou omáčkou.
  6. Na talíři zelí zastrouháme vlašskými ořechy, přidáme hráškové výhonky, a pokud máte rádi křen, všechno to nakonec křenem zastrouhejte.

PRIMA TIP: Vypadá mošt zakaleně? Nemějte strach, nejedná se o závadu. Tuto vlastnost totiž mají ovocné šťávy nefiltrované. Díky specifickému výrobnímu procesu často obsahují zákal, příp. i sediment. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty