návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špagety s pečenou dýní a špenátem

Hodnoceno: 0x
2–3 porce
do 30 minut
Špagety s pečenou dýní a špenátem
Autor: Svatava Vašková Špagety s pečenou dýní a špenátem
Dýně je vlastně přírodní konzerva, pokud jí neulomíte stopku, vydrží v suché spíži či sklípku až do jara. Stejně jako špagety a ořechy. A máte základ pro bleskové jídlo, které vám i v krutém mrazu připomene, že slunce zase vyjde. 

Postup

  1. Dýni hokkaido nemusíte loupat, slupka při pečení změkne. Omyjte ji, rozkrojte, vyjměte semínka a nakrájejte dužinu na kostičky. Rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem, lehce osolte, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C zhruba 20 minut doměkka. 
  2. Ve velkém hrnci uvařte dostatečné množství vody, osolte ji a vsypte do ní špagety. Uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. 
  3. Mezitím oloupejte česnek, nakrájejte ho na plátky a opečte ho na pánvi dozlatova. Přidejte upečenou dýni a lehce orestujte. 
  4. Uvařené těstoviny slijte, přidejte je do pánve k dýni, vsypte špenát a promíchejte. V horkých těstovinách špenát zavadne a změkne. Ořechy nasekejte nahrubo, přisypte k těstovinám a dochuťte chilli vločkami a pepřem. Promíchejte, rozdělte na talíře, zakápněte olivovým olejem a podle chuti postrouhejte parmazánem. 

PRIMA TIP: Semínka z dýně nevyhazujte. Vyjměte je z rozpůlené dýně, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě s dýní. Nechte je v troubě zchladnout, podle potřeby je případně dosušte na teplotu 150 °C. Báječně poslouží jako ozdoba dýňové polévky nebo zdravé křupání k televizi. 

Špagety s pečenou dýní a špenátem
Autor: Svatava Vašková Špagety s pečenou dýní a špenátem

Tak chutná hygge
Svatava Vašková

70 receptů na pohodové večeře

Svatava Vašková alias foodblogerka Coolinářka píše svůj blog od roku 2015, za tu dobu na něm zveřejnila bezmála 250 receptů. Záhy získala řadu pravidelných čtenářů a zařadila se tak mezi nejúspěšnější české fooblogerky. 

Ve své třetí kuchařce se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem HYGGE. Všechna jídla uvařila a nafotila tak, aby vás výsledek inspiroval k tomu, že si stejnou atmosféru pohody vykouzlíte i u vás doma. A v čem vlastně hygge spočívá? Je to pohoda, kterou cítíte, když se šálkem kávy pozorujete za oknem letní bouřku. Je to pocit teplého domova, bezpečí, sounáležitosti a štěstí. Jsou to chvíle, které trávíte s blízkými lidmi. Je to stůl osvětlený svíčkami a skvělé jídlo na něm.

V nové kuchařce najdete 70 receptů rozdělených do pěti oddílů - polévky, studené večeře, teplé večeře s masem, bezmasé večeře, a nakonec i chuťovky a snacky. Autorka se nevěnuje žádné dietě ani stravovacímu omezení, proto její knížky vždy zaujmou širokou škálu čtenářů.

Související témata: dýně Hokkaido , špagety , Hlavní jídla