návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Smetanová houbová polévka

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 30 minut
Smetanová houbová polévka
Autor: Silvie Kolevová / Jídlo jako vášeň Smetanová houbová polévka
Jsme národ houbařů a každý nový recept z lesních hub se do sbírky zaručeně hodí. Zkuste někdy klasickou bramboračku vylepšit přidáním smetany – pochutnáte si :)

Postup

  1. Očistěte houby a nakrájejte je na větší kousky. Oloupejte brambory a cibuli a obojí nakrájejte. Brambory na asi 2cm kostičky, cibuli najemno.
  2. Máslo rozpusťte v kastrolu se silným dnem. Opečte na něm cibuli dosklovata, pak přidejte brambory, kmín a houby a obojí několik minut opékejte za občasného promíchávání. Brambory i houby se pěkně rozvoní. Když okraje brambor začínají mírně zlátnout a houby zmenší objem (pustily vodu), zalijte polévku 800 ml horké vody z konvice, osolte a opepřete a vařte dále cca 10 minut doměkka.
  3. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte ji přejít varem a polévku stáhněte z ohně. Podávejte posypanou lístky kerblíku nebo petrželky.

Smetanová houbová polévka  Foto: Smetanová houbová polévka; foto: Silvie Kolevová/Jídlo jako vášeň

Karolína, domácí kuchařka – JÍDLO JAKO VÁŠEŇ

Karolína Kamberská

Jídlo jako vášeň Foto:

Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v nové knize s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku.

V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit.

Kniha obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům.

Kniha vychází začátkem listopadu 2016.

Související témata: Polévky