Suroviny
- máslo 210 g
- hladká mouka 140 g
- špaldová mouka 140 g
- vlašské ořechy 100 g
- moučkový cukr 70 g
- žloutek 2 ks
- hladká mouka (na podsypání)
Krém
- máslo (povolené ) 240 g
- moučkový cukr 50 g
- vanilkový extrakt (pár kapek vanilkového extraktu nebo tuzemáku (dle chuti))
- čokoláda (hoblinky kvalitní čokolády) 1 plná lžíce
Článek
12 nejlepších receptů na tradiční české vánoční cukroví
Pečení cukroví je přímo celonárodní sport. Druhů, které pečeme, je téměř nepočítaně, některé domácí cukrářky jich zvládnou až 20 různých. A i když je výběr receptů široký,...
Postup přípravy
- Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto, které dejte minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice (klidně ho nechejte v lednici i přes noc).
- Elektrickou horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
- Plechy vyložte pečicím papírem. Pracovní plochu lehce posypte moukou a rozválejte těsto.
- Vykrajujte libovolné tvary, které pak pečte 8–10 minut. Hotové a vychladlé kousky slepujte připraveným krémem z uvedených ingrediencí.