zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Skotské vejce v bylinkové strouhance
Autor: archiv Hellmann´s Skotské vejce v bylinkové strouhance

Skotské vejce v bylinkové strouhance

Hodnoceno: 0x
Tradiční recept na skotské vejce se připravuje ze syrové směsi na klobásky. Pokud ale použijete dobře ochucené mleté maso, je to velmi jednoduché a výsledek je velmi lahodný. Pokud nechcete jíst smažená jídla, můžete připravená "vejce" upéct i v troubě.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky.
  2. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem.
  3. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno. Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance. V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí.
  4. Do misky dejte majonézu, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malé kostičky a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte napůl a podávejte s majonézou.

Skotské vejce v bylinkové strouhance  Foto: Skotské vejce v bylinkové strouhance , Foto: archiv Hellmann´s

reklama