Suroviny
- Hovězí maso
- rukola
- baby špenát
- cherry rajčátka
- Sůl
- Pepř
Na těsto
- polohrubá mouka 400 g
- vlažná voda 200 ml
- sušené droždí 1 lžička
- Cukr 1 lžička
- Sůl 1 špetka
Na dresink
- Hořčice
- balzamikový ocet
- Olivový olej
- citronová štáva
- Pepř
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- V míse smíchejte polohrubou mouku, droždí, cukr, špetku soli a promíchejte. Zalijte vodou, vypracujte těsto a posypte trochou mouky. Přikryjte utěrkou a nechte 1–1,5 hodiny kynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem.
- Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte z nich placky. Ty položte na grilovací kámen a opečte z obou stran.
- Mezitím si připravte francouzský dresink: v misce smíchejte hořčici, balzamikový ocet, citronovou šťávu, olej a pepř a nechte chvíli odstát.
- Tenké plátky masa opepřete a osolte z obou stran a jen na pár sekund vložte na gril.
- Opečené maso sundejte na talíř, nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.
- V salátové míse smíchejte rukolu, špenátové listy a cherry rajčátka a zalijte dresinkem.
- Hotovou placku pokapejte olivovým olejem, nandejte na ni salát, pak nakrájený sýr a maso a přiklopte další plackou. Hotový sendvič rozčtvrťte, navrch potřete ještě trochou modrého sýra a dejte na chvíli zapéct na gril. Nandejte na talíř, pokapejte znovu olivovým olejem, posypejte trochou soli a podávejte.