Suroviny
Zálivka
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- olivový olej 1 lžíce
- balzamikový ocet 1 lžíce
- javorový sirup 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V misce vidličkou vyšlehejte všechny ingredience na zálivku, smíchejte s uvařenou quinoou, čerstvou zeleninou nakrájenou na kousky a nakrájeným avokádem.
- Můžete přidat i čerstvé bylinky - hladkolistou petržel, pažitku, korinadr nebo jarní cibulku.
PRIMA TIP: Před vařením je potřeba quinou důkladně propláchnout, aby se zbavila trochu mýdlové chuti. Po uvaření je pak příjemně oříšková. Uvařte ji rovnou více a skladujte až 5 dní v lednici v uzavíratelné nádobě - můžete ji přidávat do polévek, do salátů nebo do různých dušených jídel.
Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.
Salát z quinoy se zeleninou a pomerančovou zálivkou Zdroj: Česká veganská společnost