Česká veganská společnost

Salát z quinoy se zeleninou a pomerančovou zálivkou

Moje hodnocení
12x

Bezlepková zrníčka quinoy jsou zásobárnou vlákniny, vitaminů a minerálů, a také překvapivě bílkovin. Pokud ji doplníte čerstvou zeleninou a výbornou zálivkou z pomerančové šťávy, získáte plnohodnotné jídlo, ideální jako lehká večeře nebo oběd do krabičky.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • quinoa (uvařená ) 1 hrnek
  • zelenina (čerstvá,dle chuti (červená a žlutá paprika, mladý špenát, rajčata, zralé avokádo))

Zálivka

Postup přípravy

  1. V misce vidličkou vyšlehejte všechny ingredience na zálivku, smíchejte s uvařenou quinoou, čerstvou zeleninou nakrájenou na kousky a nakrájeným avokádem.
  2. Můžete přidat i čerstvé bylinky - hladkolistou petržel, pažitku, korinadr nebo jarní cibulku.

PRIMA TIP: Před vařením je potřeba quinou důkladně propláchnout, aby se zbavila trochu mýdlové chuti. Po uvaření je pak příjemně oříšková. Uvařte ji rovnou více a skladujte až 5 dní v lednici v uzavíratelné nádobě - můžete ji přidávat do polévek, do salátů nebo do různých dušených jídel.

Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty