Salát
- černá quinoa 120 g
- růžový grapefruit 1 ks
- malá červená cibule 1 ks
- Avokádo 1/2 ks
- menší fenykl 1 bulva
- čerstvý špenát 2 hrsti
- pražená piniová semínka 1 hrst
- mořská sůl a mletý barevný pepř
Dresink
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- Olivový olej 1 lžíce
- Med 1 lžíce
- šťáva z 1 limety nebo citronu
Postup přípravy
- Quinou dobře propláchněte, zalijte 1,5násobným množstvím vody a přiveďte k varu. Ztlumte a na mírném stupni vařte zhruba 15 minut. Přiklopte pokličkou, odstavte a nechte 20 minut dojít. Vsypte ji do mísy a nechte vychladnout.
- Grep oloupejte a rozdělte na měsíčky. Cibuli, avokádo, fenykl a špenát nakrájejte na libovolné kousky. Vsypte ke quinoe, zastříkněte citrusovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.
- Suroviny na dresink promíchejte v mističce a přelijte přes salát. Posypte opraženými piniemi.