Salát
- quinoa (černá ) 120 g
- grep (růžový ) 1 ks
- červená cibule (malá ) 1 ks
- avokádo 1/2 ks
- fenykl (menší ) 1 bulva
- špenát (čerstvý) 2 hrsti
- piniové oříšky (pražená piniová semínka) 1 hrst
- mořská sůl
- barevný pepř (mletý )
Dresink
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- med 1 lžíce
- limetková šťáva (šťáva z 1 limety nebo citronu) z 1 limety
Postup přípravy
- Quinou dobře propláchněte, zalijte 1,5násobným množstvím vody a přiveďte k varu. Ztlumte a na mírném stupni vařte zhruba 15 minut. Přiklopte pokličkou, odstavte a nechte 20 minut dojít. Vsypte ji do mísy a nechte vychladnout.
- Grep oloupejte a rozdělte na měsíčky. Cibuli, avokádo, fenykl a špenát nakrájejte na libovolné kousky. Vsypte ke quinoe, zastříkněte citrusovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.
- Suroviny na dresink promíchejte v mističce a přelijte přes salát. Posypte opraženými piniemi.