Suroviny
- fazolové lusky (dlouhé, tenké zelené ) 500 g
- máta (lístky ) 1 hrst
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- rajčata (zralá žlutá ) 2 ks
- červená cibule 1 ks
- červený vinný ocet 2 lžičky nebo podle chuti
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
Nejlepší recepty na letní večeře s rajčaty
Léto je obdobím, kdy dozrávají rajčata, kterým slunce dodá nezaměnitelnou vůni a výtečnou sladkokyselou plnou chuť. Užijte si jejich sezonu naplno a připravujte je syrová...
Postup přípravy
- Velký hrnec naplňte do 2/3 vodou a zahřívejte ji k varu. Fazole očistěte, vložte do vroucí vody a vařte do změknutí, zhruba 5–7 minut dle jejich velikosti. Slijte a nechte fazolky okapat.
- Lístky máty nasekejte nadrobno do velké mísy, přilijte olej a promíchejte s fazolkami a ½ lžičkou soli. Nechte zchladnout, trvá to zhruba 20 minut.
- Rajčata nakrájejte na 1cm plátky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vsypte je k fazolkám těsně před podáváním a promíchejte s octem a pepřem. Dochuťte a podávejte při pokojové teplotě.