Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát se syrovou cuketou, rukolou a chilli pestem
Další super recepty s chilli najdete v odkazu:
Článek
Někdo to rád ostré aneb 18 výtečných jídel s chilli
Suroviny (4 porce)
- menší cuketa 2 ks
- rukola nebo polníček 100 g
- chilli Habanero (nebo jiná čerstvá chilli paprička) 2 ks
- Česnek 1 stroužek
- šťáva z 1/2 limetky
- Olivový olej 4 lžíce
- vinný ocet 1 lžíce
- čerstvá máta 1 hrst
- piniová semínka 1 hrst
- balzamikový krém
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Z cukety odkrojte stopku i špičku a škrabkou na brambory nakrájejte podélné tenké plátky. První tři můžete vyhodit, použijte pouze pěkně široké s minimem slupky. Přehněte je v polovině a naskládejte ve tvaru hvězdy na talíř. V misce promíchejte rukolu nebo polníček s lžící vinného octa a položte na cuketu.
- Do hmoždíře vložte nasekané chilli papričky bez semínek, stroužek česneku, nasekané listy máty a postupně třete a přilévejte olej a šťávu z limetky. V okamžiku kdy budete mít hustější kaši, osolte a opepřete.
- Lžičkou pak toto pesto nabírejte a zakápněte celý salát. Dozdobte kapkami balzamikového krému a přidejte na pánvi nasucho opražené piniové oříšky. Podávejte s bílým pečivem.
Salát se syrovou cuketou, rukolou a chilli pestem; foto: Petr Klemeš / PEDRO LOCO
Někdo to rád ostré...
Petr & Lucka
Jsme vášniví a spokojení zahrádkáři, které baví již řadu let pěstovat, křížit a šlechtit chilli. Čteme, zkoušíme, vaříme, zavařujeme a cpeme do sebe všechno, co obsahuje alespoň trochu této krásné zeleniny, téměř každý den. Postupem času jsme se mnohému naučili, dozvěděli spoustu užitečného z mnoha směrů a následkem toho je nadmíra plodů, plný sklep, lednice, kořenky, řada receptů a mnoho kamarádů, kteří po večeři u nás pochopili, že chilli není jen o pálivosti, ale hlavně o nepřeberném množství úžasných chutí a vůní, jež nejdou ničím nahradit. Podívejte se na náš web Pedro Loco :)
A protože chceme lidem otevírat obzory v pálivém směru, vyústilo naše snažení až k pořádání jednoho z největších chillifestivalů v Evropě – tím je Chillibraní, které zaštiťuje Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – CHILLIŽROUT a koná se každé září v Brně.