reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Salát s grilovaným hovězím
Autor: Gurmet Salát s grilovaným hovězím

Salát s grilovaným hovězím

Hodnoceno: 1x
Tento salát je velmi oblíbený v thajské kuchyni, ale můžete si ho přizpůsobit vlastní chuti.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Maso osušte. V misce ho zalijte polovinou marinády promíchané z uvedených surovin a nechte v ledničce alespoň 4 hodiny odpočívat. Zbylou marinádu uchovejte na dokončení salátu.
  2. Steak asi hodinu před grilováním vyndejte z ledničky a nechte dojít na pokojovou teplotu (maso tak na grilu nedostane teplotní šok a bude krásně šťavnaté).
  3. Opékejte ho asi 5 minut z každé strany, aby zůstal uvnitř růžový. Nechte ho chvíli odpočinout, osolte a opepřete a pak přes vlákno nakrájejte na tenké plátky. V míse ho promíchejte se salátem, zakapejte zbylou marinádou a posypte šalotkou.

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

reklama