Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rebarborový koláč s ricottou

12 porcí
do 1 hodiny
Rebarborový koláč s ricottou
Rebarborový koláč s ricottou Autor: Smoothcooking.cz
Malá variace na českou klasiku s tvarohem. V našem receptu najdete ricottu, ale pokud chcete, můžete to klidně zkusit tradičně hezky česky. Ať použijete tvaroh, nebo ricottu, výsledek vás potěší :)
Reklama

Suroviny (12 porcí)

Reklama

Postup

  1. Do mísy nasypte odváženou mouku, přidejte vejce, máslo, moučkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru a rychle zpracujte do hladkého těsta. Můžete ho připravit v robotu nebo ručně. Hotové těsto dejte do sáčku nebo do fólie a nechte ho zchladit v lednici.
  2. Náplň: Do mísy nalijte mléko. Přidejte ricottu nebo tvaroh, vejce a rozpuštěné máslo. Poté metličkou vmíchejte práškový pudink, cukr a vanilkovou pastu nebo extrakt. Směs odložte stranou.
  3. Připravte si rebarboru. Pokud je rebarbora mladá, loupat se nemusí. Pokud už není, je lepší jí oškrabat škrabkou. Zbavíte ji tak nepříjemných vláken.
  4. Vemte 200 g rebarbory a pokrájejte ji na čtvrtiny a vložte do sekáčku. Pokud ho nemáte, můžete rebarboru nahrubo nastrouhat nebo hodně najemno nakrájet. Nasekanou rebarboru nasypejte do náplně a promíchejte.
  5. Vyndejte těsto z ledničky a buď ho rozválejte a přeneste do pečicím papírem vystlané formy, nebo ho tam namačkejte. Kraj seřízněte, aby byl rovný. Ze zbytku okrojeného těsta udělejte placičku a dejte upéct do trouby. Vnikne vám výborná sušenka. Na těsto nalijte náplň. Vezměte zbytek rebarbory, což je 300 g, a nakrájejte ji na cca 2cm kousky. Ty nasypejte na koláč. Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 170 ˚C asi na 30 minut. Bude hotový, až kraje koláče neboli korpus budou krásně zlatavé. Koláč před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Reklama

Rebarborový koláč s ricottou 2 Foto:

Rebarborový koláč s ricottou 3 Foto:

Rebarborový koláč s ricottou  Foto:

Rebarborový koláč s ricottou, foto: Smoothcooking.cz

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Smoothcooking.cz Foto:

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama