návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazanové

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1 hodiny
Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazanové
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazanové
Paní Hazanová má v srdcích a hlavně kuchyních roduvěrných Italů nezastupitelné místo. Její precizní (a často velmi nečekané) recepty sesbírané po celé Itálii, kuchařské kurzy i objemné kuchařky se už staly legendárními. Takže když má být rajčatová omáčka opravdu rajská, měla by být Marcellina.

Článek

Špagety s rajčatovou omáčkou Foto:

18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty

Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.

Postup

  1. Do kastrolu dejte rajčata, máslo, cibuli a sůl a na velmi nízkém stupni vařte stejnoměrným varem bez pokličky asi 45 minut. Rajčata zhoustnou a tuk vystoupí na povrch.
  2. Čas od času omáčku promíchejte, případně podrťte zbývající kousky rajčat. Na závěr omáčku ochutnejte a případně osolte. Před podáváním můžete vyndat cibuli, ale není to nezbytné. Podávejte s těstovinami (špagetami) a nastrouhaným parmazánem.

PRIMA TIP: Toto je základní rajčatová máčka, kterou se vyplatí připravovat ve větším množství a buď zavařit do sklenic, nebo zmrazit. Máte-li větší úrodu rajčat, naučte se také různé metody odstraňování slupek. Nejrozšířenější je naříznout jejich slupku na špičce do kříže, spařit je vroucí vodou/ve vroucí vodě, ochladit ve studené a slupku stáhnout. Rajčata ale můžete také rozložená na plechu zmrazit, slupka pak půjde také rychle dolů.

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazanové 1 Foto: Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazanové 1; foto: L.A. CREATIVE FOOD