zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Quiche se špenátem, bramborami a kozím sýrem
Autor: Rok s Garden & Kitchen Quiche se špenátem, bramborami a kozím sýrem

Quiche se špenátem, bramborami a kozím sýrem

Hodnoceno: 6x
Slaný koláč je vítaným hostem na večírcích i u rodinného stolu. V této verzi šťavnatý špenát doplňují brambory, které se postarají o to, že těsto příliš nezvlhne a zdravě zasytí. Spojení špenátu a kozího sýra je stabilním partnerstvím, které nezklame ani tentokrát.
do 2 hodin
8 porcí

reklama

Postup

  1. Mouku prosejte do mísy, zlehka osolte, rozkrájejte do ní studené máslo, nožem ho zapracujte do mouky do konzistence drobenky a přidejte 1 vejce. Rychle vypracujte hladké kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte zhruba na 30 minut do lednice. 
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Koláčovou či dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Odpočinuté těsto vyválejte na lehce pomoučené ploše na plát o trochu větší, než je forma. Pomocí válečku ho do ní přeneste, uhlaďte, zlehka vymačkejte vyšší okraje a zakryjte pečicím papírem. Zatižte ho fazolemi, aby se pod ním těsto nevzdouvalo, a pečte korpus 10 minut v předehřáté troubě.
  3. Předpečený korpus vytáhněte, odstraňte papír s fazolemi, těsto potřete zbylým prošlehaným vejcem a nechte trochu zchladnout. 
  4. Mezitím pečlivě operte špenát a spařte ho vroucí vodou. Vsypte ho do cedníku a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Vejce prošlehejte se smetanou, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový oříšek. 
  5. Brambory nakrájejte na plátky a vyskládejte je na předpečený korpus. Na ně rozložte špenát a rozdrobený kozí sýr a zalijte vaječnou směsí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 minut, až koláč zezlátne a zpevní. 
  6. Upečený koláč nechte nejprve mírně zchladnout a pak ho rozkrájejte a podávejte. 
Quiche se špenátem, bramborami a kozím sýrem
Autor: Rok s Garden & Kitchen Quiche se špenátem, bramborami a kozím sýrem

Quiche se špenátem, bramborami a kozím sýrem
Autor: Rok s Garden & Kitchen Quiche se špenátem, bramborami a kozím sýrem

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz