návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Quiche s mletým masem

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Quiche s mletým masem
Autor: Pradobroty.cz Quiche s mletým masem
Quiche jsou populární pochoutkou z Francie, kterou milují lidé po celém světě. Není tedy divu, že vznikají různé variace, třeba tato s mletým hovězím masem! :)

Suroviny

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Těsto: Povolené máslo a mouku zpracujte v robotu nebo vidličkou na drobenku. Poté přilijte vodu a vypracujte pružné, kompaktní těsto.
  2. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici hodinu odpočívat.
  3. Mezitím si připravte náplň. Cibuli nakrájejte najemno. Rozpalte pánev, vložte do ní sádlo, stáhněte trochu výkon sporáku a vsypte cibulku.
  4. Tu restujte asi 5–7 minut dozlatova. Pak přidejte maso, osolte, opepřete a zvyšte opět plamen a orestujte maso tak, aby bylo hotové. Pokud pustí šťávu, nechte ji všechnu vyvařit.
  5. Na závěr přidejte papriku, oregano a bazalku a česnek nasekaný najemno. Dvě minuty míchejte s masem a pak odstavte  z ohně a nechte vychladnout.
  6. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzduch na 180 °C ).
  7. Formu na koláč nebo dort (cca 26 cm v průměru) vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem (já mám formu skleněnou a tu není potřeba ani vymazávat).
  8. Těsto vyválejte a přeneste do formy na dno a vytvořte asi 2cm vysoký okraj (anebo ho prsty vymačkejte do formy, podle toho, co je pro vás jednodušší).
  9. Z pečicího papíru vystřihněte kolo o průměru dna formy, položte na těsto a zasypte fazolemi (normální suché fazole z pytlíku, ne uvařené z konzervy, fazole tu slouží k zatížení těsta, ne ke konzumaci) nebo speciálními kamínky na pečení.
  10. Formu s těstem vložte do rozpálené trouby a zapékejte 12 minut.
  11. Když se předpéká těsto, dodělejte náplň. Do mísy nalijte smetanu, přidejte celá vejce a prošlehejte.
  12. Pak přidejte oba sýry (goudu nahrubo nastrouhanou, parmazán najemno) a promíchejte. Nakonec přidejte maso a opět zamíchejte.
  13. Po 12 minutách předpékání vyndejte formu z trouby a sesypte fazole a odstraňte pečicí papír na těstě.
  14. Fazole po vychladnutí uskladněte na příští pečení. Pokud je těsto někde nafouklé, propíchněte ho vidličkou.
  15. Na předpečené těsto dejte náplň, uhlaďte ji stěrkou a vložte do trouby, kterou stáhněte na 170 °C (horkovzduch na 160 °C). Pečte 25–30 minut do zlatohnědé barvy. Podávejte teplé anebo i studené.

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Hlavní jídla