reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem se zeleninou
Autor: Zrozeno v EU Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem se zeleninou

Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem se zeleninou

Hodnoceno: 1x
Pstruh je oblíbená ryba, které sluší jednoduchá úprava. Orestujte ji na přepuštěném másle, které pokrmu dodá příjemnou máslovou chuť, ale při smažení se nepřepaluje. Jako přílohu vyzkoušejte pohankové rizoto se zeleninou - tradiční česká plodina má příjemnou oříškovou příchuť a k rybě se báječně hodí.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Rizoto:

reklama

Postup

  1. Vykuchané pstruhy řádně omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Pokapejte je zvenku i uvnitř citronem, jemně osolte a obalte v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opečte dozlatova.
  3. Po opečení slijte použitý tuk z pánve a dejte na pánev jednu lžíci čerstvého másla. Pstruhy na máslo položte, obraťte a přendejte na talíře.
  4. Na pánev s máslem nasypte omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěňte. Máslo s petrželkou nalijte na pstruha a poklaďte plátky citronu.
  5. Pohanku nasypte do vroucí mírně osolené vody a vařte 10 minut. Následně sceďte přebytečnou vodu.
  6. Cibuli nakrájejte na nudličky a zpěňte na oleji. Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypte k cibuli a krátce opečte. Směs trochu osolte, opepřete a duste, dokud maso nezměkne. Přidejte dále prolisovaný česnek a směs smíchejte s uvařenou pohankou.

PRIMA TIP: Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.

Více informací na: www.zrozeno.eu.

Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem se zeleninou
Autor: Zrozeno v EU Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem se zeleninou

reklama

reklama