Suroviny
- fenyklová semínka 1 lžička
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- fenykl 1 ks
- bílé fazole 1 plechovka
- zeleninový vývar 800–1000 ml
- vinný ocet 1 lžíce
- smetana (30% ) 80 ml
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Článek
12 x hustá fazolová polévka, která zasytí!
Polévky jsou pro podzimní období typické – krémové se řadí mezi naprosté favority. Na Freshi najdete i řadu skvělých receptů s fazolemi, takže nechybějí ani hřejivé...
Postup přípravy
- Hrnec s olejem rozehřejte na středním plameni. Přidejte fenyklová semínka a restujte asi minutu, dokud se hezky nerozvoní.
- Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky. Stejně tak nakrájejte i fenykl. Nejdříve do hrnce přidejte cibuli a po chvíli přidejte i nakrájený fenykl a česnek. Restujte tak dlouho dokud zelenina nezačne zlátnout.
- Fazole z plechovky opláchněte pod studenou vodou a přidejte do hrnce. Zalijte 800 ml vývaru, osolte, opepřete a nechte vařit asi 10 minut.
- Polévku rozmixujte pomocí tyčového mixéru, pokud se vám zdá polévka příliš hustá, přidejte zbylý vývar. Ochuťte vinným octem a pro zjemnění použijte smetanu.