Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Podještědský foucmouk se švestkovou omáčkou

3 porce
do 30 minut
Foucmouk se švestkovou omáčkou - Obrázek 9
Foucmouk se švestkovou omáčkou - Obrázek 9
Připravte si s Markétou jednoduchý moučník ze surovin, které ve spíži najde každá hospodyňka.
Reklama

Suroviny (3 porce)

nočky:

Švestková omáčka:

Reklama

Nejprve si připravte omáčku. Na pánvičce smíchejte povidla a červené víno nebo ještě lépe švestkový likér. Přidejte sušené švestky a trochu skořicového cukru a nechte chvíli provařit, aby se vypařil alkohol. Odstavte a nechte stranou.

 

Na nočky si rozpusťte čtvrtku až půlku kostky másla, přidejte dětskou krupici, orestujte a přidejte mléko, aby směs měla hustší konzistenci. Na chuť můžete přidat nastrouhanou citronovou kůru a trochu cukru. Pomocí dvou lžic vytvarujte ze směsi úhledné nočky.

 

Servírujte nočky s omáčkou, přidejte i sušené švestky. Dezert jemně poprašte moučkovým cukrem a nastrouhejte na něj trochu perníku.

 

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama