Suroviny
- měkký salám (měkký (výrobní) točený salám – klasický, hladká konzistence) 400 g
- nakládané okurky 120 g
- cibule 80 g
- paprika (sterilovaný paprikový salát) 50 g
- nakládané kapie 50 g
- sterilované feferonky (kulaté ) 15 g
- majonéza 200 g
- plnotučná hořčice 100 g
- worcesterová omáčka 5 g
- ocet 10 g (až na konci, dle chuti)
- cukr 10 g (dle chuti)
- pepř (mletý) 1,5 g
- sůl 5 g (dle potřeby)
Postup přípravy
- V původní receptuře se točený salám krájel na tenká kolečka. Já jsem nakrájela na nudličky, máme to tak raději, ale záleží na vás.
- V každém případě salám nejprve oloupejte. Pokud budete krájet na nudličky, nakrájejte kolečka o tloušťce cca 3 mm a pak na nudličky.
- Pokud nemáte koupený paprikový salát, nakrájejte dohromady 50 g sterilované kapie, cibulky a okurky.
- Další okurky, které jsou uvedené v rozpisu (120 g), nakrájejte na kostičky, kapie (50 g) stačí na nudličky, cibuli a feferonky nadrobno.
- V míse smíchejte nakrájený salám, paprikový salát, kapii, okurky, feferonky a cibuli.
- Přidejte hořčici, worcester, cukr, pepř a majonézu.
- Důkladně promíchejte a dochuťte solí a octem. Nechte uležet v lednici.
DŮLEŽITÉ: Veškerá zelenina je v čisté váze, bez slupek a nálevů.
Pikantní salát Rumcajs podle původní receptury ČSN Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Vyzkoušejte i recept na tradiční bramborový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE