Martina Čerňanská

Pikantní krevety s citrusovou omáčkou

Moje hodnocení
10x

Dejte krevetám říz díky pikantní marinádě, která je promění v chuťový zážitek. A to i úpravou na grilu, která dodá kouřovou příchuť.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte česnek, feferonku rozřízněte napůl, vyškrábejte jadérka, omyjte a oboje najemno nasekejte. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte.
  2. Rozpalte olej a na něm krátce poduste česnek a feferonky. Vmíchejte bylinky, worcesterovou omáčku, hořčici, papriku a 2 lžíce limetové šťávy. Omáčku ochuťte solí a cayenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout.
  3. Mezitím opláchněte krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat.
  4. Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetovou šťávou a limetovou kůrou, dochuťte solí a cukrem.
  5. Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty