Pikantní krevety s citrusovou omáčkou
Zdroj: isifa.com
Pikantní krevety s citrusovou omáčkou
Zdroj:
isifa.com
Dejte krevetám říz díky pikantní marinádě, která je promění v chuťový zážitek. A to i úpravou na grilu, která dodá kouřovou příchuť.
Postup přípravy
-
Oloupejte česnek, feferonku rozřízněte napůl, vyškrábejte jadérka, omyjte a oboje najemno nasekejte. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte.
-
Rozpalte olej a na něm krátce poduste česnek a feferonky. Vmíchejte bylinky, worcesterovou omáčku, hořčici, papriku a 2 lžíce limetové šťávy. Omáčku ochuťte solí a cayenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout.
-
Mezitím opláchněte krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat.
-
Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetovou šťávou a limetovou kůrou, dochuťte solí a cukrem.
-
Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovou omáčkou.
Pikantní krevety s citrusovou omáčkou II
Zdroj: isifa.com
Pikantní krevety s citrusovou omáčkou II
Zdroj:
isifa.com