Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pikantní krevety s citrusovou omáčkou

4 porce
do 30 minut
 Pikantní krevety s citrusovou omáčkou
Pikantní krevety s citrusovou omáčkou Autor: isifa.com
Dejte krevetám říz díky pikantní marinádě, která je promění v chuťový zážitek. A to i úpravou na grilu, která dodá kouřovou příchuť.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Oloupejte česnek, feferonku rozřízněte napůl, vyškrábejte jadérka, omyjte a oboje najemno nasekejte. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte.
  2. Rozpalte olej a na něm krátce poduste česnek a feferonky. Vmíchejte bylinky, worcesterovou omáčku, hořčici, papriku a 2 lžíce limetové šťávy. Omáčku ochuťte solí a cayenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout.
  3. Mezitím opláchněte krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat.
  4. Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetovou šťávou a limetovou kůrou, dochuťte solí a cukrem.
  5. Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovou omáčkou.
Reklama

 Pikantní krevety s citrusovou omáčkou Foto: isifa.com

Pikantní krevety s citrusovou omáčkou. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama