návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečené plněné papriky

do 1,5 hodiny
Papriky plněné kozím sýrem s rajčatovou salsou
Spouštím video za 5s.
Pečené plněné papriky, to je klasika, která bývá na stolech často v mnoha domácnostech. Pokud ještě nemáte svůj recept, nechte se inspirovat Karolínou Kamberskou. Skvělý recept na tuto dobrotu máme pro vás právě teď.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Rozpalte troubu na 175180 °C. Paprikám seřízněte vršky, vyberte z nich semínka, a blány a dužinu ze skrojené části kolem stopky odkrojte a nasekejte na kostičky. Nakrájejte najemno cibuli a nasekejte česnek a přidejte do mísy. Pak přidejte mleté maso, propláchnutou rýži, sladkou papriku, petržel, vajíčko a rajčatovou šťávu. Směs osolte, opepřete, dobře promíchejte a naplňte jí připravené papriky, je-li třeba seřízněte je na špičce velmi lehce tak, aby v pekáčku stály.
  2. Papriky vyrovnejte do pekáče, pokropte olivovým olejem a olej nalijte i mezi ně. Pekáč přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte cca 50 minut. Podávejte teplé i s vypečenou šťávou, s kysanou smetanou, chlebem, případně s listy salátu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama