reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené okurky podle Julie Childové
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Pečené okurky podle Julie Childové

Pečené okurky podle Julie Child

Hodnoceno: 0x
Repertoár proslulé americké šéfkuchařky s elánem síly uragánu a francouzskou kuchařskou školou zahrnuje i tuhle letní delikatesu. Hodí se jako doplněk ke grilovaným masům, ale s pečivem nebo rýží i jako lehké samostatné bezmasé jídlo. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet!
do 1 hodiny
6 porcí

Článek

Julia Child a její kuchařské umění  Foto:

Julia Child a její kuchařské umění je stále aktuální

Julia Child byla jednou z prvních opravdových hvěz, které propagovaly gastronomii v televizi. Rozhodla se přenést svou vášeň pro vytříbenou francouzskou gastronomii do...

reklama

Postup

  1. Okurky podélně je rozkrojte a lžičkou vyberte vodnatou část se semínky. Okurky pak podélně rozkrájejte na špalíčky a v míse je promíchejte s octem, solí a cukrem. Nechte je pak nejméně 30 minut macerovat.
  2. Okurky pak sceďte a osušte v utěrce. Troubu předehřejte na 180 °C. Okurky promíchejte v zapékací formě s máslem, bylinkami, cibulkou a pepřem.
  3. Vložte na střední příčku trouby a pečte nezakryté asi 20 minut, občas promíchejte. Okurky by měly být měkké, ale neměly by se rozpadat.

PRIMA TIP: Okurky můžete na závěr posypat jemně nakrájenou petrželkou a/nebo ve vydatnější verzi promíchat s osolenou a opepřenou hustou smetanou nebo mascarpone.

Pečené okurky podle Julie Childové  Foto: Pečené okurky podle Julie Child; foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama