Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené okurky podle Julie Child
Repertoár proslulé americké šéfkuchařky s elánem síly uragánu a francouzskou kuchařskou školou zahrnuje i tuhle letní delikatesu. Hodí se jako doplněk ke grilovaným masům, ale s pečivem nebo rýží i jako lehké samostatné bezmasé jídlo. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet!
do 1 hodiny
6 porcí
Článek
Julia Child a její kuchařské umění je stále aktuální
Julia Child byla jednou z prvních opravdových hvěz, které propagovaly gastronomii v televizi. Rozhodla se přenést svou vášeň pro vytříbenou francouzskou gastronomii do...
Suroviny (6 porcí)
- salátové okurky 3 ks
- jablečný ocet 2 lžíce
- Sůl 1,5 lžičky
- Cukr 1/2 lžíce
- rozpuštěné máslo 3 lžíce
- špetka sušených bylinek podle chuti
- nadrobno nakrájené jarní cibulky 2 ks
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Okurky podélně je rozkrojte a lžičkou vyberte vodnatou část se semínky. Okurky pak podélně rozkrájejte na špalíčky a v míse je promíchejte s octem, solí a cukrem. Nechte je pak nejméně 30 minut macerovat.
- Okurky pak sceďte a osušte v utěrce. Troubu předehřejte na 180 °C. Okurky promíchejte v zapékací formě s máslem, bylinkami, cibulkou a pepřem.
- Vložte na střední příčku trouby a pečte nezakryté asi 20 minut, občas promíchejte. Okurky by měly být měkké, ale neměly by se rozpadat.
PRIMA TIP: Okurky můžete na závěr posypat jemně nakrájenou petrželkou a/nebo ve vydatnější verzi promíchat s osolenou a opepřenou hustou smetanou nebo mascarpone.
Pečené okurky podle Julie Child; foto: L.A. CREATIVE FOOD